Забранявам да бъда сравняван с османските орди

0
988
Българското знаме
Снимка: Pixabay
Тези, които са извършили кланетата на мирни жители и деца в Карлово през 1877 г., са били хора, като нас, изпълнявали заповеди.
Това заяви отец Матей Дачев след панихидата посветена на карловци, избити от редовна османска армия по време на „Страшното“, при отстъплението на руските войски от град Карлово – през месец юли 1877 година.
.

Аз като жител на град Карлово категорично забранявам на когото и да било да ме сравнява с изродите, подложили на масови кланета мирното население на града и не само, без абсолютно никаква причина, с една единствена цел – своето материално облагодетелстване!
.

Забранявам на когото и да било да ме сравнява с османските орди, клали българския народ, като добитък след Априлското въстание и накарали цяла Европа да заговори за жестокостите по българските земи, които са ставали по онова време!
.
Свещениците и учителите са издирвани от Васил Левски по време на Възраждането – за председатели на местните революционни комитети, създавани от него. Такъв е и моят прапрадядо отец Манол Минков Коларов от с. Мурсалково, днешно с. Спасово, общ. Чирпан.
.
Имам лични приятели, свещеници, които дълбоко уважавам! Недоумявам обаче думите, чути днес, които по-късно разбирам, че той не изрича за пръв път!
.
Считам още, че въпросният Матей Данчев дължи най-малкото извинение за брътвежите, които наговори в присъствието на управата на Община Карлово!
.
Източник: Христо Недялков
Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments