Забавени с месеци ТЕЛК решения продължават да тормозят хиляди пациенти у нас

1
669
Патерици
Патерици. Снимка: Freepik.com

Хиляди пациенти продължават да чакат месеци наред за решения на ТЕЛК, които се бавят с по няколко месеца.

Основната причина за удължения за бавното освидетелстване и преосвидетелстване на хората с увреждания е свързана с липсата на лекари, които да работят в експертните комисии, както и недостатъчният брой ТЕЛК-ове в големите градове, съобщи „NOVA“. 

Потърпевшите се оплакват, че въпреки че са подали документи за преосвидетелстване навреме, парите им са спрени. Един от тях сподели, че чака вече девет месеца.

„На 28 април съм подала за преосвидетелстване, след като на 1 юни моят ТЕЛК изтичаше. Девет месеца са минали и няма никакъв резултат. Обаждам се и ми казват, че съм в първи състав и трябва да чакам“. 

През това време са спрени всички полагащи се привилегии като интеграционни добавки, талон за паркиране, винетка, намаление на данъци и други такси. 

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Иван
Иван
3 месеци по-рано

Трябва някои медици и тия от министерството на БГ Здравеопазване ведно с ТЕЛК,НЕЛК и НОИ да носят наказателна отговорност и прокуратурата да се самосезира а не да тормозят измъчват разни медици и тия от НОИ хората в България които са трудостроени пострадали с ТЕЛК решения.Видно че тия медици и НОИ нещо не спазват законите бавят много и човек болен заради тях още повече се влошава и мизерува лекарства,ток,вода,данаци,храна,и т.н. То медици има бол в България но им викат има защо Бялата Мафия.Доста намаля населението в България заради тия идиоти Данакозаплатаджии.