За януари: 6170 души са преминали през варненската болница „Света Анна“

0
162
Снимка: МБАЛ "Света Анна – Варна“

На всеки девет минути от денонощието медиците от Спешния център на МБАЛ „Света Анна – Варна“ приемат болен. Това показват регистрите на болницата за януари 2019 г., цитирани от varna24.

През януари 6170 пациенти са получили специализирана помощ. От тях 1178 са приети за болнично лечение в различните клиники и отделения на болницата. Общият брой на хоспитализираните пациенти в морския „Пирогов“ през януари е 2032-ма.

През тази година за МБАЛ „Света Анна – Варна“ се очертава да бъде финализирана инвестиционната програма за цялостната реновация и преобразяването на клиниките и отделенията с леглова база за лежащо болни.

В момента тече и усилен ремонт на клиниката по неврохирургия, за която в края на 2018 г. Министерството на здравеопазването отпусна 500 000 лв. Съвсем наскоро приключи цялостният ремонт и обновяване на родилното отделение и на отделението по неонатология в болницата.

Със средства от общинската хазна клиниката по ортопедия и травматология обнови дълготрайните си активи и придоби нова операционна маса. Дизелгенераторът, който гарантира аварийното електрозахранване на болницата, също е подменен с 60 000 лв., отпуснати от община Варна.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments