За родителите в Дупница – започва записването за градина

0
55
Снимката е илюстративна

Между 1 и 15 март родителите на деца, които през тази година ще навършат три години и желаят да ги запишат в детска градина, трябва да подадат заявления за кандидатстване. За едно дете може да се кандидатства в една или повече детски градини по преценка на родителите.

Списъците с приети в първа група деца ще бъдат обявени на 25 март, пише Дарик. Родителите ще могат да ги запишат между 26 и 29 март. След края на първата кампания ще се обявят свободните места и сроковете за подаване на нови заявления. Приемът за първа група продължава до 1 септември. При наличие на свободни места деца могат да се записват целогодишно.

„Таксите за ползване на детски градини в Община Дупница са едни от най-ниските в страната и са 2 лева на ден за първа и втора възрастови групи (3-4 годишни) и съответно 1.70 лева за трета и четвърта възрастови групи (5-6 годишни). В някои детски градини се организират различни допълнителни дейности като танци, спорт, английски език и други, които нямат задължителен характер и родителите сами трябва да преценят необходим ли е такъв разход”, коментира началникът отдел „Образование“ Тодор Петков.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments