За пореден път: Мъж е нарушил заповед за незабавна защита спрямо бившата си в Перник

0
145
Акция на МВР задържане
Задържан. Снимка: МВР, Архив

Мъж, нарушил заповед за незабавна защита, е бил привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа в Перник, съобщиха от полицията.

Преди ден в Първо районно управление е бил подаден сигнал от 20-годишна перничанка, който е бил за нарушаване на съдебна заповед от 35-годишен мъж, бивш неин съпруг. Служителите на реда са задържали нарушителя с полицейска мярка за срок до 24 часа. В рамките на започнатото досъдебно производство е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа с прокурорско постановление.

Това е поредният случай, в който 35-годишният мъж нарушава съдебен акт, издаден в полза на бившата му съпруга. Потърпевшата е подавала многократно сигнали за това, че я притеснява, следи и е подложена на физически и психически тормоз. През декември миналата година мъжът е бил привлечен като обвиняем отново за нарушаване на съдебен акт спрямо 20-годишната жена.

Работата продължава съвместно с прокуратурата в областния град и предстои внасяне на искане в съда за налагане на мярка за неотклонение.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments