За по-малко от час багер бутна незаконната къща в „Максуда“

0
3825
Земна маса
Снимка: GN Baron, Виждам те КАТ - ВАРНА, Facebook

За по-малко от час багер събори незаконната къща в циганската махала „Максуда“. Смята се, че именно тя е причината за свлачището до варненския бул.“Васил Левски“. Следващата седмица ще бъдат бутнати и други незаконни постройки на ската, съобщи „Нова Варна“.

До бързата организация по събарянето се стигна след като вчера земна маса пропадна на локално платно, част от варненския булевард. Тогава кметът на морската столица Иван Портних коментира пред журналисти, че е имало процедура по събаряне на къщата, но съдът я е отменил.

„Няма обаче да чакаме да слезе на локалното платно – влизаме още днес и действаме!“, заяви Портних.

Кметът на район Одесос Георги Недев добави, че живущите в сградата са отказали да бъдат настанени в общинско жилище. По думите му тя е била почти безлюдна, тъй като синът и снахата били на гурбет в Германия, а възрастното семейство почти не я е обитавало.

Според Недев вчера с частна жалба е атакувано решението на ВАС, което отменя общинската наредба за събаряне. Живущите в къщата били предупредени и почти са изнесли покъщнината си, обясни още кмета на „Одесос“. Същото важало за обитателите на останалите 20 незаконни къщи по ската, нарочени да бъдат сринати от багерите.

„Поне да ни бяха предупредили десетина дни по-рано – сега квартира ли да търся, къде да го сложа този багаж“, попита Али Мехмедов минути преди да започне събарянето на къщата.

Припомняме, че преди два дни булевардът, чието изграждане струваше над 110 млн. лева, пострада сериозно и при първата по-сериозна буря след предсрочното му пускане за движение.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments