За първи път: България участва на Международното ловно изложение в Истанбул

0
13
Български щанд
Български щанд. Снимка: Югоизточно държавно предприятие - Сливен

За първи път Български щанд е разположен на Международното изложение за лов и туризъм в турския град Истанбул. В десетото издание в южната ни съседка Югоизточно държавно предприятие-Сливен представя разнообразни отличени ловни трофеи от страната, както и ловните бази, предлагащи възможност за ловен туризъм на своята територия.

Форумът беше официално открит от заместник-министъра на земеделието инж. Валентин Чамбов и изпълнителния директор на Националните паркове в Турция Кадир Чокчетин.

Гости на изложението по време на официалното откриване бяха директорът на Югоизточното държавно предприятие инж. Димчо Радев, неговият заместник инж. Станимир Сотиров и председателят на УС на предприятието Васил Петров.

Представителите на горските структури в България благодариха сърдечно на организаторите за поканата и възможността да представят страната. Те изразиха увереност, че подобни събития са от изключително значение за обмяна на добри практики, опит и идеи в областта на ловностопанската дейност.

Директорите на шестте ловни стопанства в ЮИДП – Граматиково, Мазалат, Несебър, Тополовград, Ропотамо и Тунджа също присъстват, за да представят дейността на териториалните поделения, за които отговарят.

„Четиридневният форум привлича любители на ловния туризъм от цял свят и вярваме, че популяризирането на ловната дейност в България тук ще ни бъде изключително полезно“, коментира заместник-министър Чамбов.

Директорите на ЮЦДП инж. Здравко Бакалов и ЮЗДП инж. Благой Милев също уважиха форума.

До 27 май на многобройни щандове от десетки страни, разположени в 3 зали на Истанбул Експо център, могат да бъдат разгледани експозиции на ловни трофеи, оръжия, дестинации за ловен туризъм, както и да бъдат закупени ловни екипировки, аксесоари и много други.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments