За месец затварят „Витиня“ в едната лента

0
78
Витиня
Снимка: Агенция Пътна инфраструктура

До 1 април движението по пътя Ботевград – София в участъка при 210-ти километър, в прохода „Витиня“, ще се осъществява в една лента заради ремонт. Ще бъде ограничено движението в лентата в посока София. Трафикът ще се извършва двупосочно в платното за Ботевград и ще се регулира от светофарна уредба.

Днес от 10 до 15:30 часа ще бъде ограничен трафикът в активната лента в тръбата за София на тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“. Промяната е заради ремонт на осветителната система. Автомобилите ще се движат само в изпреварващата лента, пише „Дарик“.

За тържествата на връх Шипка по случай националния празник 3 март от 22:00 часа на 2 март до 18.00 часа на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитно преминаване на превозни средства през Шипченския проход по пътя Габрово – връх Шипка – Казанлък. Както всяка година, транзитният трафик ще се насочва през Прохода на Републиката по маршрута Русе – Велико Търново – Дебелец – Проход на Републиката – Гурково – Казанлък, и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута Габрово – Трявна – Белица – Вонеща вода – Проход на Републиката, и обратно. За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: Калофер – Казанлък – Гурково – Проход на Републиката – Велико Търново, като пренасочването ще става при пътния възел „Мъглиж“.

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

От 5.30 ч. до 13.00 ч. ще се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от Габрово към връх Шипка, от 13.00 ч. до 18.00 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до Габрово.

От 5.30 ч. до 13.00 ч. ще се осигурява еднопосочно движение на автомобилите от Казанлък до връх Шипка, а от 13.00 ч. до 18.00 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до Казанлък.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments