За измами: Уволниха директора на болницата в Пазарджик!

1
1630
Директорът. Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA
Директорът. Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в град Пазарджик доктор Васил Вълчев е освободен по заповед на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Миналата седмица здравният министър Кирил Ананиев е изпратил писма за Общо събрание на лечебното заведение. Предстои избор на нов ръководител, а дотогава ще бъде назначен прокурист.

Ананиев е поискал от Национална експертна лекарска комисия (НЕЛК) да извърши проверка на решенията на Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК), които са издадени от комисиите в МБАЛ-Пазарджик. Днес стартира пълна ревизия в болницата.

От Искра.бг припомняме, че директорът е давал 57 000 лева месечна заплата на доктор Петър Лазов, който е поставял стентове не само на болни, но и на здрави пациенти. Това стана ясно след разследване на „NOVA“.

Целта е била източване на Здравната каса. Самата манипулация обаче не само е незаконна, но и много опасна, когато няма нужда да бъде извършена.

Два месеца по-късно става ясно, че това не е било единственото безобразие. Председателите и на двете комисии са с увреждания и са получили ТЕЛК решения от собствените си служители. Те обаче са здрави според извършена проверка. По този начин са взимали допълнителни пари към заплатите си.

Един от „болните“ е със скъсан ахилес. Много спортисти получават подобна травма, но после се възстановяват и продължават кариерата си. Друга диагноза е сменена тазобедрена става. При подобна манипулация състоянието на пациентите се подобрява, а не се влошава. Директорът е с 82% нетрудоспособност, а състоянието му е на видимо здрав човек.

Работата по случая продължава.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Вес Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Вес
Вес

Не стендове, а стентове!