За два месеца крадци задигнаха 12 пъти даренията за лечение на дете с аутизъм

0
80
Георги-Самуил Марчев
Георги-Самуил Марчев. Снимка: Facebook

Майка на болно дете сигнализира за 12 откраднати кутии с дарения в рамките на последните два месеца. Средствата се събират в помощ на нейния 5-годишен син Сами, който е с диагноза аутизъм и се нуждае от скъпо лечение в чужбина, съобщава „NOVA“.

Ева Марчева обясни, че кражбите са извършени в различни градове, в които има поставени кутии за дарения. Пари се събират основно в магазини за хранителни стоки, ресторанти и автомивки. По думите й все повече търговски обекти отказват да слагат кутии, тъй като не искат да станат обект на кражба. Тя даде пример с магазин във Варна, който е осъмнал със счупена витрина, а обирът така и не е бил разкрит от полицията

„Събираме средства заради лечение със стволови клетки и фекална терапия. Тези интервенции не се предлагат в България и финансирането за съжаление не се поема от здравната каса“, заяви майката на детето.

Тя допълни, че курс със стволови клетки се провежда веднъж на няколко месеца и струва около 30 000 лева, а фекалната терапия излиза по 10 000 евро на процедура. По думите ѝ резултатите от лечението до този момент са много добри и детето се подобрява. За лечението на Сами може да помогнете с дарение на:

BG96CECB97904023569901
Силвия Георгиева Георгиева-Пенева
За Георги-Самуил Марчев
ЦКБ АД
PayPal : evamarcheva77@gmail.com
Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments