За денонощие: Около 200 пожара са погасени у нас

0
31
Горски пожар.
Горски пожар. Снимка: Пиксабей

198 пожари са били погасени от огнеборците у нас през последното денонощие, заяви гл. комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Той коментира пред „NOVA“:

Всички пожари са локализирани, 18 са поставени под наблюдение.”

Комисар Николов отбеляза, че по-значими са тези във Велинград, който предизвика частично бедствено положение заради задимяване, както и в Кюстендил. Директорът посочи, че активно се работи за ограничаването на огнената стихия от Северна Македония. Той уточни:

Основната им задача е да го локализират, за да не тръгне към нашата страна. Той е на десетина километра от България. На нашата граница се правят специални операции, които се ръководят от областния управител на Благоевград.”

Главният комисар е категоричен, че рискът ще се увеличи при поява на силен вятър. Към момента няма данни за необходима евакуацията в населените места, където има пожари. Полицейските служители обаче са в готовност да прибегнат към подобна мярка. Николов допълни:

Опасност от пожари съществува до 14 август. Днес ситуацията е малко по-благоприятна. За съжаление, не вали там, където ние искаме.”

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments