За децата с аутизъм в Русе: Тренировки по спорт с треньори от цялата страна

0
39
Спортни тренировки
Децата от аутистичния спектър в Русе проведоха своята втора тренировка. Този път с още по-голяма увереност, а причината е изненадващото посещение на приятелите на Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм–Русе“ от СОП Спорт Самбо за развитие. Прекрасните младежи Любен и Георги подкрепиха каузата на родителите и вдъхнаха голяма доза кураж на всички присъстващи в залата. И двете момчета са със специални потребности, но въпреки затрудненията в развитието си, са постигнали огромни успехи в сферата на спорта и по-специално – в самбото, благодарение на своя треньор Емил Нешев.
 
 
Бате Емо, както всички го наричат, измина разстоянието от София до Русе и обратно в рамките на един ден, за да покаже практически упражнения на родителите и децата от Русе, да ги насърчи в инициативата СПОРТ ЗА ВСИЧКИ и да насочи чрез съвети всички, които не се предават и вярват в способностите на своите деца.
 
В тренировката се включиха и хора извън русенското Сдружение, които са се вдъхновили от публикуваните в медиите и социалните мрежи снимки и видеа. По този начин голямото семейство се разраства с всеки изминал ден, а основната идея е възможно най-много семейства на деца със специални потребности да спортуват заедно и да бъдат ангажирани в целия процес.
 
Към момента началото е поставено в София, Русе, Смолян, Велинград и Кърджали. За организацията помагат Емо и силният му екип от родители от СОП Спорт и Самбо за развитие в София. 
 
Методологията на провежданите тренировки включва разгряване, различни упражнения със спортни съоръжения и игри със състезателен характер, както и много психологически насочена работа с децата и техните родители. Всяка тренировка се превръща в малък празник и родителите от Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм–Русе“ изразяват дълбоката си благодарност към отделеното към тях внимание, отношение и грижа.
 
Тренировките продължават и от Русе са готови да помогнат на всеки, който търси подкрепа и разбиране.
 
Всеки, който е съпричастен с начина на живот и проблемите, пред които са изправени децата  и хората с аутизъм и техните семейства, може да направи своя принос като се свърже със Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм–Русе“ на официалната Фейсбук страница, на имейл: srdvautizam@gmail.com или с председателя на Сдружението Кристина Борисова на тел: 0885 365 932.
Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments