За броени часове: Свищовци се включиха в 2 инициативи и събраха бус с дарения за Турция

0
317
Бус с дарения
Бус с дарения. Снимка: Община Свищов

За броени часове 2 благотворителни инициативи в Свищов събраха бус, пълен с дарения за бедстващите турци. Двете начинания са независими едно от друго и са организирани от зам.-кмета на общината Бедри Алиев и ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“. Те намериха изключително бързо отзвук в съпричастната свищовска общественост.

Дарените хранителни продукти, консерви, бебешки пюрета и каши, санитарни принадлежности, одеяла, топли дрехи, шапки, ръкавици и обувки напълниха един бус с продукти от първа необходимост, които потеглиха за южната ни съседка, в помощ на засегнатите от опустошителните земетресения турски граждани.

Дарения
Дарения. Снимка: Община Свищов

Към момента Община Свищов е изразила своята съпричастност към Турция и готовността си за съдействие в този труден момент. Проведени са разговори с турското посолство у нас и с българския посланик в съседката ни Н. Пр. Ангел Чолаков. В разговорите е уточнена нуждата от финансова помощ, с която Община Свищов би могла да окаже подкрепа в тази трагичната за Турция ситуация. В тази връзка кметът д-р Генчо Генчев съобщи, че на идната сесия на Общинския съвет ще бъде внесено предложение за предоставянето на 5000 евро, които да бъдат преведени по сметката на посолството на Турция в България.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments