За 2 седмици: Заловени са 55000 „маркови“ стоки на МП „Капитан Андреево“

0
59
Стоки
Стоки. Снимка: Агенция "Митници", Архив

Само за 2 седмици през този месец митничари на Митнически пункт /МП/ „Капитан Андреево“ са задържали приблизително 55000 артикула, по-голямата част от които текстилни изделия, чанти, обувки и парфюми със знаци на регистрирани търговски марки.

В началото на януари при 2 проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция са открити 27536 артикула с логата на световноизвестни марки. Стоките са иззети заради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост.

При един от случаите около 23:30 часа на 4 януари, на пункта пристигнал товарен автомобил с румънска регистрация. Шофьорът, който бил български гражданин, е представил пред митническите служители редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Чехия. Камионът е бил селектиран за щателна митническа проверка, при която служителите са намерили, че в 120 колета се съдържат стоки, които носят емблеми на световни търговски марки. Открити са 12939 артикула, по-голяма част от тях текстилни изделия, както и 492 чанти и 163 чифта обувки.

В същия ден, няколко часа по-рано, в друг товарен автомобил с румънска регистрация са открити 14597 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия- мъжко и дамско бельо, тениски, блузи с логата на над 10 марки. Камионът, управляван от български гражданин, е превозвал стоката от Турция за Чехия.

В изпълнение на Европейския регламент 608/2013 за защитата на правата върху интелектуалната собственост стоките са били задържани и за случаите ще бъдат уведомени притежателите на търговските марки.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments