Йорданка Фандъкова и Димитър Николов вече не са заместник-председатели на ГЕРБ

0
144
Лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов
Лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: Facebook

Мотивите за освобождаването на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов като заместник-председатели на ГЕРБ е да могат да отделят повече време за градовете си. Отделно и да помагат и да имат време за партията си, обясни лидерът им Бойко Борисов на Националното събрание на ГЕРБ.

На форума проведен онлайн, се е гласувало кметовете на София и Бургас да освободят постовете и на тяхно място да бъдат Томислав Дончев и Даниел Митов. Борисов отбеляза, че им предстоят два тежки месеца. Той призна, че е допуснал много грешки. Премиерът в оставка коментира освобождаването на Фъндъкова и Николов, цитиран от „DarikNews“:

Те остават от най-уважаваните, не е свалено доверието от тях. Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква ежедневно присъствие на събрания“.

На Националното събрание ще бъдат избрани нови членове на Изпълнителната и Контролната комисия. Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев бяха освободени като членове на Изпълнителната комисия. От Контролната комисия бяха пуснати и Десислава Танева, Александър Ненков, Емил Радев, Ирена Соколова, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева.

На партийния форум се прие и промяна в устава на ГЕРБ. По този начин ще се увеличи числеността на Изпълнителната комисия, която вече няма да е от 8 членове, а ще бъде 12. Изменения има и в назначаването на регионални отговорници за добра координация между териториалните органи на партията. Другата промяна е заседанията на териториалните органи да се провеждат чрез онлайн връзка.

Според експерти с това си решение Бойко Борисов демонстрира недоволството си срещу Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, след като не успяха да мобилизират и осигурят на партия ГЕРБ нужните избиратели на изминалите изборите в двата областни града. С тази си действия в публичното пространство Борисов за пореден път показва как не уважава и не държи на хората до него, а го интересува само властта.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments