Йордан Цонев за Бюджет 2020: Много харчене с малка ефективност!

0
94
Пари
Снимка: Pixabay

Депутатът от ДПС Йордан Цонев определи проектобюджета за 2020 година като „много харчене с много малка ефективност“. Той напомни думите на премиера по повод смъртта на 3-годишното момченце в София. Тогава Бойко Борисов обяви: „Ние само отпускаме пари, само плащаме и ефектът е разплакани родители при мен.“

Цонев заяви, че това, което се случва в момента и което министър-председателят е признал сам, не е правилно. Той напомни, че наливането на все повече средства в нереформирани системи е основна критика на ДПС към последните три бюджета.

„Трябваше да стане тази трагедия, съболезнования на близките, но тази система не е реформирана. Всяка година там се наливат почти половин милиард повече и всяка година хората са все по-недоволни, лекарите също. В останалите бюджетни системи положението е същото.“, обяви той пред „NOVA“.

Според Цонев основният порок на бюджета е именно това, с което се хвали ГЕРБ – повече приходи и повече разходи за здравеопазване и образование, защото в тези системи, според него, не са извършени необходимите реформи.

От ДПС предлагат партиите да постигнат съгласие по четири приоритета – демографска криза, здравеопазване, образование, икономически растеж.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments