Явор Гечев: Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават за хората

0
19
Явор Гечев
Явор Гечев. Снимка: Министерство на земеделието

Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават за хората и те няма да плащат за тях. Това съобщи пред „bTV“ служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Той подчерта, че в момента вървят спекулации, че никой нямало да плаща за никакви дърва. Това не е вярно, защото тези материали излизат от складове, които са определени от кметовете на съответните население места. След това те са разпределят между хората. Тази година се очаква да бъдат добити 10000 кубически метра.

Гечев съобщи също така, че в документите за дърводобив не са били открити за момента нарушения. Но това било само на хартия. Тепърва щяло да стане ясно дали съответства и на място. Всичко трябвало по неговите думи да се случва пред медиите. Там, където местните хора имали съмнения за дърводобива в района, държавата щяла да се съобрази с това тяхно мнение.

По отношение на твърденията, че в района на наводненията имало компрометирани диги покрай реката, министърът обясни, че това ще бъде проверено по предписанията на „Напоителни системи“. Проблем със средствата за обезщетенията нямало, но хората трябвало да заявят какви са унищожените територии. Имало бумащина, която трябвало да бъде свършена.

Що се отнася до очакваните валежи този уикенд, Гечев изрази надежда природата да бъде благосклонна към нас.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments