Явлението „липса на апетит“ при децата

0
124
Снимка: Общомедия
Снимка: Общомедия

За да станат децата ни ценители на добрата храна е необходимо да опознаят различните вкусове още от най-ранна възраст, съветват от „Готвач.бг“

Вкусовите рецептори се развиват в първите години от живота ни и имат възможността да запаметяват. Достатъчно е да променим една от съставките, да добавим нещо малко и различно или просто с малко усилие да предадем по-различен вид на яденето, за да привлечем вниманието на детето.

Трябва да се знае, че разнообразната храна действа много благоприятно на апетита. Ето няколко идеи, които ще помогнат при борбата със злоядството:

Калинки от яйца

За тази рецепта ще са ни необходими:

  • 3 бр. варени яйца
  • печени червени чушки
  • маслини
  • морков, сол и клечки за зъби.

Когато имате нужните продукти пред вас, започнете с обелването на яйцата. Изрежете от чушките сърцевидни парченца, за да покриете яйцата като с крилца. Посолете ги съвсем леко. От маслините изрежете по 6 големи точки и ги прикрепете към крилцата от чушки. Тялото на калинката е готово.

Клечките за зъби ще са ви необходими, за да прикрепите цяла маслинка за главичка. От двете страни на всяко яйце нарежете от моркова и забодете по шест тънки ивички за крачета, а близо до главичката поставете два броя за пипала. Вече готовата калинка може да поставите върху лист зелена салата.

Салата „Снежен човек“

Направете млечна салата с цедено кисело мляко, пресни или кисели краставички, счукани орехови ядки, скилидки чесън и сол.

Изсипете салатата в чинийка и загладете. Отгоре сложете допълнителен слой цедено мляко, за да имитира сняг. Върху салатата поставете твърдо сварено и обелено яйце.

Отделно смачкайте малко сирене и разбъркайте с олио. С тази смес оформете главата на снежния човек. Направете очички и копчета от зърна черен пипер. Сложете традиционния нос за снежния човек – морков, а с червена чушка направете устата. Като декор може да сложите и метла от праз.

Освен тези рецепти вие може да измислите ваши лични важното е да има разнообразие в храната и да бъде презентирана по неустоим начин.

Не забравяйте, че децата ядат толкова, колкото изискват нуждите на организма им и не е нужно да се насилват. С помощта на творчество и фантазия при поднасянето на храна вие ще постигнете успех.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments