Ясна е причината за катастрофата с 5 жертви на пътя Плевен-Ловеч

0
563
Катастрофа
Катастрофа. Снимка: Ivaylo Dimitrov, Facebook

Oстър миокарден инфаркт на един от шофьорите е причина за катастрофата с петима загинали на пътя Ловеч-Плевен. Това разкриха от пресцентъра на прокуратурата.

Досъдебното производство се ръководи и е под надзора на Окръжната прокуратура в Плевен. То е за възникнало тежко произшествие на пътя Плевен-Ловеч. Досега са били извършени множество действия по разследването, в това число е изготвена съдебно-медицинска експертиза с обект – труп на водача на лек автомобил марка „Фолксваген“, станал причина за инцидента.

Припомняме, че катастрофата стана на 16 юли край пътен кантон „Люляците“. При рязко навлизане в насрещната лента за движение „Фолсваген“ челно блъсна друг лек автомобил със същата марка. В резултат на удара загинаха петима души, между които две деца и двамата водачи.

По делото е представено заключение от експерти, съгласно което при огледа, аутопсията и хистологичното изследване на трупа на водача на „Фолксваген“-а е било установено разкъсване на перикарда и сърдечния мускул, т.е. той е претърпял остър миокарден инфаркт.

Резултатите от изследванията за наличие на алкохол в кръвта и на двамата шофьори са отрицателни. В качеството на свидетели са разпитани редица лица. Предстои назначаването на автотехническа експертиза, разпити на още очевидци, както и провеждането на редица следствени действия.

Разследването по делото продължава, за да се установят в пълен обем обстоятелствата довели до възникването на пътното произшествие.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments