Японският гигантски робот Gundam демонстрира първите си движения

0
95

Гигантски робот, базиран на персонаж от класическа анимационна поредица, е преминал редица тестове в японския град Йокохама. Масивният хуманоид е създаден по подобие на робот от „Mobile Suit Gundam“, популярен телевизионен сериал от края на 70-те години на миналия век. Първите движения на машината, сред които крачки и жестикулиране, са били отразени във видео, публикувано в Twitter в понеделник.

Роботът, по който се е работило още от 2014 г., е висок близо 60 фута и тежи 24 тона, като над 200 парчета от неговата конструкцията са направени от смес от стомана и въглеродни влакна пластмаса, разкрива компанията, която го е създала.

Феновете ще имат възможност да се запознаят отблизо с робота и да научат за това как е създаден, като посетят увеселителния център „Gundam Factory Yokohama“. Атракцията трябваше да бъде достъпна през октомври 2020 г., но поради пандемията на COVID-19, посетителите ще трябва да изчакат малко по-дълго. Екипът очаква мястото да бъде отворено за посетители до края на годината, а подробности за това ще бъдат обявени на уебсайта на компанията.

Идеята за анимационния робот се появява в началото на 1900 г., когато японски художници като Отен Шимокава започват да експериментират чрез проби и грешки, като целта им е създаването на успешни късометражни анимационни филми. Въпреки това по онова време анимационните проекти се оказват скъпи за Япония и са засенчени от успеха на „Disney“.

По време на Втората световна война жанрът се разширява, тъй като военното правителство на Япония нарежда на аниматорите да създават пропагандни филми, за да повлияят на нагласата на масите. Съвсем наскоро комерсиалните хитове като „Pokémon“ и „Dragon Ball Z“ отново възбудиха интереса на публиката по целия свят.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments