Ян Блахович защити титлата си срещу Израел Адесаня

0
206
Ян Блахович
Ян Блахович. Снимка: Jan Błachowicz, Facebook

Полякът Ян Блахович успя да защити титлата си в полутежка категория срещу нигириеца Израел Адесаня. Срещата се проведа на UFC 259 в Лас Вегас, предаде „Sportal.bg“.

Това беше дебют за Адесаня в полутежка категория. Той е шампион в средна категория. След загубата Адесаня обяви, че ще се завърне в средна категория и се закани, че там ще доминира.

В началото на срещата нигириецът беше по-активният от двамата. В средата на втория рунд Адесаня падна при опит за хай кик, но успя да се изправи бързо.

В третия рунд срещата беше оспорвана, като Блахович успя да нанесе две много точни попадения и направи опит за тейкдаун. В средата на четвъртия полякът успя да повали Адесаня и до края нанесе още доста попадения.

Последният рунд започна с активна игра за Адесаня. Но полякът получи възможност за тейкдаун в средата му, когато за трети път успя да повали нигериеца.

Така Блахович беше обявен за победител с категорични съдийски решения. Той каза след мача, че е бил изненадан, защото не е очаквал толкова тежки удари от своя противник.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments