Ямбол събира над 230 млади боксьори за участие в Държавен личен шампионат

0
190
Бокс
Бокс. Снимка: БФ Бокс

Държавен личен шампионат по бокс за младежи и девойки ще се проведе в Ямбол от 6 до 10 юни, съобщиха от Общината. Домакин на състезанието е местния боксов клуб „Димов боксинг”. Срещите ще са в спортна зала „Диана”, а входът е свободен.

В турнира ще се включат клубове от цялата страна. 77 спортни организации са подали заявки за участие в състезанието. Очаква се в града да дойдат над 230 състезатели във всички категории. Около 150 са регистрираните боксьори при младежите. Сили на ринга ще премерят и близо 90 девойки.

Официалното откриване е на 6 юни от 18:00 часа. В рамките на 2 дни ще се проведат първи и втори кръг от елиминациите, след което започват четвъртфиналните и полуфиналните срещи. Финалните двубои ще са на 10 юни от 10:00 часа.

Държавният личен шампионат е сред основните фактори за издигане ръста на спортното майсторство на българските боксьори, за ефективната им подготовка и успешна изява на официални международни състезания по бокс. Състезанието е определящо при излъчването на държавните шампиони и играе роля за успешна селекция на националните отбори.

Същевременно поемането на домакинството от БК „Димов боксинг” е признание за постигнатите резултати и укрепналия авторитет на клуба. Създаден преди 4 години от треньора Ангел Димов, той е сред най-активните спортни клубове в Ямбол, редовен участник на национални първенства по бокс и завоювани десетки медали, включително шампионски и вицешампионски титли.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments