Ябълка за 100 000 евро расте в пловдивско село

0
229
Снимка: Фейсбук, Красимир Кумчев
Снимка: Фейсбук, Красимир Кумчев

Най-скъпата ябълка в света расте в пловдивското село Трилистник. Тя струва 100 000 евро. Чрез нея един мъж ще има възможност да превърне своята любима в земната Афродита, предаде „NOVA“.

Невероятният плод се отглежда в овощната градина на Красимир Кумчев. Идеята му хрумнала от една легенда:

От митологията се знае, че когато е подхвърлена ябълката, Атина, Хера и Афродита започват борба за нея, защото всяка от тях смятала, че е най-хубава. В крайна сметка плодът се оказва в ръцете на третата. И в момента тази ябълка е предназначена за земната богиня.

Кумчев твърди, че докато зрее на дървото, ще бъде облепена със специални стикери. След това ще бъде изрисувана от слънцето по специална технология. Върху плода ще греят и златни букви. Те ще изписват на гръцки думите, които повечето жени мечтаят да чуят: „За най-хубавата!“.

Скъпоценният плод ще има своя специална поставка и ще наподобява формата яйце на „Фаберже“. Майстори от страната ще я изработят от 18-каратово чисто злато. Самата стойност на материала е между 65 и 67 хиляди евро.

Производителят твърди, че не е използвал торове и препарати, за да отгледа своето съкровище. Според него вкусът ще бъде сладко-кисел. Очаква се ябълката да е узряла през септември.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments