XVII Национален фолклорен събор „Де е българското“ ще се проведе на 21 май

0
83
XVI Национален фолклорен събор
XVI Национален фолклорен събор. Снимка: Община Мездра, Архив

XVII Национален фолклорен събор „Де е българското“ ще се проведе на 21 май в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа“ край мездренското село Очиндол. Целта му е да се даде възможност за сценична изява на изпълнители, представящи фолклорното богатство и уникалност на региона си.

Организатор на събитието, което е от програмата на традиционните Празници на културата „Мездра – май“, е Община Мездра. Началото на събора е в 09:45 часа в неделя, а официалното откриване – в 10:00 часа.

В тазгодишното издание ще вземат участие над 600 самодейци – певци, танцьори и инструменталисти от областите Враца, Видин, Монтана, Плевен и София. На сцената ще се изявят 35 певчески, танцови инструментални състави – представители на 32 читалища, училища и пенсионерски клубове от 29 населени места в Северна и Западна България, включително 10 от общината домакин.

Участниците в събора, който няма конкурсен характер, са разделени в 3 категории – певчески групи и индивидуални изпълнители, танцови групи и индивидуални изпълнители, инструментални групи и индивидуални изпълнители.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments