Взрив в жилищен блок във Варна, евакуират хората в него

0
836
Взрив
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Взрив разтърси жилищен блок във варненския квартал „Владислав Варненчик“. На местопроизшествието има екипи на полицията, пожарни и линейки.

Злополуката е станала в блок 302, като цяло жилище на 6 етаж е избито от взрива. Жена и три деца, съответно на 2, 10 и 17 години са откарани в болница с обгазяване. На място екип медици помага на хората да излязат от горящия вход. В жилището е живеел мъж на 60 години на семейни начала с жена, с която бил в конфликт.

Един от живеещите в блока сподели за „NOVA“, че жена му е казала, че нещо е гръмнало, погледнали и целият им апартамент горял. Със съседи взели пожарогасители и започнали да гасят огъня. Събудили всички хора от 4-ия етаж, а после дошла и пожарната.

Свидетел на инцидента е и Християн Иванов. Той разказва, че е бил събуден от взрива в 4:20 часа и видял огромния пожар. Веднага се обадил на телефон 112, облякъл се и отишъл да помага. С вишка са изкарани мъж, жена му и детето му.

Варненският кмет Иван Портних обясни, че при тях е постъпил сигнал за взрив. По думите му материалните щети са сериозни. 11 души са изведени от сградата – четири деца и седем възрастни. По непотвърдена информация една жена е с по-висока степен на обгазяване, а за друга няма яснота дали е била в блока или не. И добави:

„Може би не е взрив на газова бутилка, тъй като пожарникарите я свалиха и не изглежда тя да е причината за взрива“.

След 7 часа от 5-ия етаж беше изведена и пенсионерка. Продължава евакуацията на хората.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от