Втори протест в Българово с искане за нормални условия на живот, по-чист въздух и хубави пътища

0
201
Протест
Протест. Снимка: Искра.бг

Жители на Българово протестират за втори път днес. Причината – мръсният въздух и разбитите улици, по които преминават камиони от и към кариерата в града. По думите им недоволството не е насочено срещу бизнеса, а срещу това, че не се поддържа инфраструктурата.

„Исканията ни продължават да бъдат за хубави пътища, нормални тротоари, осветление, да бъде доведен до финал проектът за канализация, започнат през 2010 г., няма и изградена пречиствателна станция.“, коментират демонстрантите.

Неслучайно протестът е под надслов „Бъди буден“, коментираха още те и уточниха: „За да си буден трябва да носиш едно качество – отговорност. Призовавам всички граждани на град Българово да поемат тази отговорност, да се включат в протеста, защото искаме промяна за по-добро бъдеще за нас.“

Няма и обратна връзка с кмета на Община Бургас, коментират още недоволните.

„Никой не се е заинтересувал от състоянието на пътя и като цяло на пътищата в Българово. Нашият кмет, ако медиите не го бяха поканили предният път, нямаше да дойде – толкова е заинтересуван. Четвърти мандат му е!“, добавят още те.

Протестиращите са категорични, че нямат политически амбиции и искат единствено нормални условия за живот.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments