Втори курс парамедици завърши обучението си във ВМА

0
28
Първа помощ
Първа помощ. Снимка: ВМА

11 курсисти успешно преминаха държавния изпит за придобиване на трета степен на професионална квалификация по професия „Парамедик”, специалност „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения”.

Курсистите бяха обучавани в Центъра за професионално обучение към Военномедицинска академия /ВМА/.

Първа помощ
Първа помощ. Снимка: ВМА

Това е вторият випуск парамедици в академията. Обучението им стартира през пролетта на тази година. Освен богатата теоретична част, обучаемите преминаха и интензивни занятия, в рамките на които практически разиграваха ситуации с множество пострадали.

Парамедиците-трета степен се обучават за оказване на първа помощ. Основната задача е оказване на животоспасяваща помощ на пациенти в спешно състояние на мястото на инцидента и по време на транспортирането им в лечебното заведение.

Първа помощ
Първа помощ. Снимка: ВМА

Курсистите придобиха знания и практически умения за изпълнение на алгоритмите за поведение при различни спешни състояния; да следят жизнените функции на пациента по време на транспортирането и да оказват съответните грижи в рамките на своите компетентности; да поддържат и експлоатират медицинската и автомобилна техника; да реагират адекватно при бедствени ситуации и свързания с тях травматизъм. Следващият курс ще започне през месец април догодина.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments