Всеки втори водач в Монтанска област е глобен през ноември за превишена скорост

0
142
Пътна полиция
Пътна полиция. Снимка: МВР

През ноември всеки втори водач в Монтанска област е бил глобен заради превишена скорост. Според статистиката възникналите катастрофи през въпросния месец са по-малко спрямо тези през ноември 2022 г., предава „БНР“.

В областта през ноември са били регистрирани 60 катастрофи, от които 18 тежки с 23-ма пострадали. Спрямо същия месец на изминалата година произшествията са били с 15 повече, а ранените с 9 повече.

От пресцентъра на ОДМВР-Монтана уточняват, че през ноември и на тази, и на миналата година, няма загинали на пътя.

През миналия месец полицаите са констатирали 2175 нарушения на Закона за движение по пътищата /ЗДвП/. Най-голям е броят на нарушенията за превишена скорост, а съставените електронни фиша са 1184. 165 водачи са били санкционирани за неспазване на предимство, знаци и сигнали, а 162-ама – за неправилно спиране и паркиране. През ноември по пътищата в Монтанска област са били заловени 10 шофьори, употребили алкохол, 7 неправоспособни и един, който е шофирал под въздействието на наркотици. При контрола на пътя са били глобени 8 шофьори за ползване на телефон по време на шофиране.

За осигуряване безопасността на движение по пътищата са проведени 16 спецакции и 6 по метода „широкообхватен контрол“, добавят от монтанската полиция.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments