Все повече фирми издават на служителите си е-ваучери за храна

0
58
Пазаруване
Пазаруване. Снимка: Freepik.com

Все повече работодатели предоставят на своите служители електронни ваучери за храна. Тази опция бе въведена в началото на годината, а от 1 юли ще стане задължителна за всички. В същото време старите ваучери на хартиен носител ще отпаднат след изчерпването на вече наличните. 

По наблюдение на оператори интересът към новите ваучери се засилва. Главният секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България Таня Обущарова споделя пред „БТА“, че у нас вече има доста фирми, които имат желание да преминат към този модел на работа. 

„За тях това ще е доста голямо улеснение от гледна точка на администрация – вместо да ги раздават всеки месец на служителите си на ръка, само трябва да зареждат е-ваучера“.

Дигиталните ваучери могат да бъдат под формата на карта или в мобилно приложение, което зависи от избора на работодателя. Най-голямото им предимство е свързано с това, че с тях може да се пазарува на пос терминал в широка мрежа от търговски обекти. Другото е, че за разлика от старите, позволяват да се плаща за по-евтини продукти.

Остава опцията, ако сумата на ваучера не достига, да се допълни с друг вид платежно средство – банкова карта, пари в брой.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments