Все по-малко болни от грип във Варна

0
52
Грип
Снимката е илюстративна

Между 1 и 7 февруари в РЗИ – Варна са регистрирани 90 остри заразни заболявания (без ОРЗ и грип). Увеличава се броят на чревните инфекции – има 23 регистрирани случая срещу 19 от предходната седмица. През настоящата седмица чревните инфекции са представени от: 15 ентероколита, 5 вирусни хепатита, 1 колиентерит, 1 йерсиниоза и 1 салмонелоза.

От въздушно-капковите инфекции (без грип и ОРЗ) са регистрирани 67 лица срещу 54 за предходната седмица, представени от: 66 случая на варицела и 1 случай на скарлатина. Регистрирани са 233 броя остри респираторни заболявания срещу 422 случая на ОРЗ от предходната седмица.

Най-висока заболяемост от ОРЗ е регистрирана във възрастта 30 – 64 год. (90 лица) и 15- 29 год.(47 заболели лица). Регистрирани са 55 усложнения от ОРЗ – 36 бронхита и 19 пневмонии.

На основание на регистрационния спад на заболяемостта от ОРЗ и грип достигащ предепидемични стойности и среден интензитет на разпространение, обявената грипна епидемия на територията на Варненска област, считано от 05.02.2019г бе отменена, припомнят от НоваВарна. Учебните занятия, плановия прием в лечебните заведения за болнична помощ, женските и детски консултации възстановиха дейността си.

В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали общо 35 лица. Проведени са 16 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 10 лица. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 15 лица. Извършени са 35 епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments