Все още няма никакви следи от изчезналото дете в Николаево

0
297
Дете
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Над 36 часа няма информация за местоположението на момченцето на година и половина, което изчезна от двора на къщата, в която живее в стражишкото село Николаево. Полицаи със следови кучета, пожарникари и роднини издирват детето, но следа няма. Родителите му Стоян и Галя предполагат, че то е отвлечено.

Бащата на момченцето добави, че то не може да ходи добре и ако е отишло някъде – ще е на 100 метра най-много.

„Той сам не може да слезе по този баир надолу. Ще падне и ще плаче“, коментира той за „NOVA“ и добави:

„Нямам врагове. Може да е някой, който ни познава добре. Не съм спирал да го търся. Няма никаква следва, нито обувка, нито дреха. Още първата вечер с 50 души от пожарната претърсихме голям периметър“.

Призовават се всички граждани, които имат информация за изчезналото дете да съобщят в полицията или на телефон 112. Анонимността им е гарантирана.

Припомняме, че детето е в неизвестност от 19 часа на 22 октомври. Последно е било видяно в двора на къщата на ромската фамилия. Щом родителите забелязали, че го няма, съобщили на телефон 112. Родителите са от района на Котел, но от години живеели в Николаево. Те работят като дървосекачи. Семейството е многолюдно.

От Горнооряховската прокуратура съобщиха, че няма данни детето да е отвлечено. Образувано е досъдебно производство по чл. 182, ал.1 за неположени грижи от родителите за невръстното дете, с което са застрашили живота и здравето му.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments