Вреди, вреди, вреди

0
505
Сградата на улица „Цар Симеон I“ 111
Сградата на улица „Цар Симеон I“ 111. Снимка: Гугъл Мапс

От Искра.бг продължаваме с разкриването на факти във връзка с вредите на стойност близо 250 00 лева, които са причинени от Община Бургас.

Установиха вреди за близо 250 000 лева
по програмата за енергийна ефективност

Вредите са причинени във връзка със саниране на жилищна сграда, находяща се на улица „Цар Симеон I“ 111. За проблема сигнализират живущи, които търсят справедливост, но към настоящия момент не са я получили. Те създават и Сдружение на собствениците, което е нужно по закон, за да се извърши санирането по „Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“.

От членове на сдружението има подадени многобройни жалби за неизвършени, недобре извършени и недовършени строително-монтажни работи /СМР/ на обекта, от строителя „Галчев Инженеринг” ЕООД, по време на строителството. Въпреки това изпълнителят получава предвидената за услугите сума. Важен факт е липсата на подпис от страна на сдружението, както и категоричен отказ да приемат работата, но от Община Бургас извършват плащането, пренебрегвайки възраженията на собствениците.

Този акт е описан в една от жалбите до Агенция за държавна финансова инспекция /АДФИ/:

„Междувременно Община Бургас предприе решителни действия по отношение на целевото изразходване на средствата от републиканския бюджет без никакво наше участие и съгласие, като изплати от наше име пълната сума по договора на Изпълнителя.“

Жалба до премиера Бойко Борисов, по случая, започва по нестандартен начин.

„Вие, очевидно се подигравате с мен, както го правите с целия български народ, от доста време насам. Прехвърлянето на топката в полето на другия играч, може да Ви изиграе лоша шега, ако другият играч Ви отправи точен удар по посока на празната Ви врата. Позволявам си тази алегория във връзка с последните Ви изяви по повод на българския футбол.“

Според запознати, тези редове са отражение на цялото управление на България и отношението на политиците към българския народ.

Във връзка с казуса са подадени сигнали, жалби, отправени са запитвания до Министерски съвет, Община Бургас, АДФИ, прокуратура и други компетентни институции, които посочват Община Бургас като виновник. Общината, до този момент, не предприема никакви действия, за да защити интереса на собствениците и да възстанови щетите.

Гражданите желаят да има справедливост, но са загубили вяра в институциите. Част от тях са на мнение, че корупцията е обхванала всички институционални нива – от най-ниското до най-високото. Но те ще продължат битката за справедливост, както и за своите искания, които са:

– налагане на наказания на всички виновни за безобразията;
– оставки на заместник-кметовете Чанка Коралска и Красимир Стойчев;
– доброволно възстановяване на щетите за сдружението от Община Бургас, за да не се харчат пари на данъкоплатците допълнително за дела.

Очаквайте продължение!

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от