Военното министерство дава жилище на семейство с изгоряла къща

0
146
Пожар
Снимка: Wikimedia commons

Жилище, осигурено от Министерството на отбраната, ще получи семейството от пловдивското село Брестник, останало без дом, след като къщата им изгоря в неделя. Апартаментът се намира в един от блоковете на територията на авиобаза „Граф Игнатиево“, където всъщност потърпевшият Петър работи като военен пилот. Семейството му днес прекрачи за първи път прага на новия си дом.

„Чудесен е апартаментът. Имаме покрив над главата си и ще бъдем по-спокойни с една идея за живота на малките деца“, сподели съпругата му Константина Димитрова, която чака трето дете, цитирана от „Нова телевизия“.

Строителна бригада ударно ремонтира ведомственото жилище, за да може до петък семейството да се нанесе в него. Апартаментът е тристаен.

„Обзавеждането ще има абсолютно всичко, което е необходимо за едно домакинство – печка, пералня, хладилник, съдомиялна все още не сме осигурили, но микровълнова ще имаме“, обясни бригаден генерал Димитър Петров, командир на авиобаза „Граф Игнатиево“.

Съдбата на семейството, докосна сърцата на много българи. В кметството на село Брестник все още пристигат различни дарения от цялата страна. Военнослужещите от различни поделения в цялата страна събират средства, за да помогнат на младото семейство в този труден момент.

„Главно изпращат дрехи, одеялца, посуда вчера получихме, микровълнова печка, чашки кани“, обясни Йорданка Цанкова, секретар на кметството на село Брестник.

„Виждам да има всекидневна с място за отдих и място за игра с малчуганите и евентуално ако успеем едно телевизорче да сложим тук“, заяви Петър Димитров.

А съпругата му Константина добави:

„Благодарим – ще е прекалено малко, за да изкажем благодарността си, за това, че ни помагат – наистина го има доброто и българинът е изключително сърдечен!“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments