Военният министър: Днес внасяме в Народното събрание плана за инвестиции и модернизация на Българската армия

0
30
Димитър Стоянов
Димитър Стоянов. Снима: Министерство на отбраната

„Днес в Народното събрание ще бъдат внесени проектът за инвестиционен разход за придобиването на вторите осем изтребителя F-16 BLOCK 70 и инвестиционната план-програма за модернизация на Българската армия.“

Това разкри военният министър Димитър Стоянов преди старта на 48-ото Народно събрание и сподели надеждата си, че проектите ще бъдат разгледани от депутатите възможно най-скоро. По думите му планът за инвестиционен разход за придобиване на вторите 8 самолета F-16 предвижда разсрочено плащане в рамките на 10 години. За тази година предвиденото плащане е в размер на 30 млн. лева, а за следващата година – 42 млн. лева. Схемата за плащане е съобразена със състоянието на икономиката на държавата и е направена така, че да не натоварва бюджета, коментира министърът.

„Говорим за проект за инвестиционен разход за F-16. Още от тази година ще започне плащането по този проект. То е разсрочено за 10-годишен период, като схемата е направена щадящо, така че да откликнем на състоянието на икономиката и на перспективите пред държавата.“, коментира министърът.

Министърът на отбраната заяви още, че е подготвил отчет на свършеното в министерството, за което отговаря. Той ще бъде предаден на следващото ръководство.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments