Военни инженери извършват оглед и оценка на мостовете в Община Царево

0
104
Пропаднал мост
Пропаднал мост. Снимки: Zdravko Vasilev, Facebook

В момента военнослужещи от инженерните формирования в Българската армия извършват оглед и оценка на щетите на 3 мостови съоръжения в районите, пострадали от големите наводнения на 5 септември. Изготвят се разчети за построяване на мост, който да свързва централната част на Царево с кв. „Василико“. Когато приключат огледите и анализите с кмета на община Царево и представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъде решено какви ще са следващите действия.

От първия ден на бедствието Българската армия е готова да окаже помощ както с личен състав, така и с високопроходима техника за евакуиране на бедстващи хора, доставка на продукти от първа необходимост и вода за нуждаещите се, транспорт на различни товари. Представители на Въоръжените сили участват в заседанията на Кризисния щаб.

Военното министерство е в тясна координация с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, „Гранична полиция“ и други структури в засегнатите райони, реагирали своевременно и които се отзовават, според изискванията на местния кризисен щаб.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments