Водната стихия прекъсна водопровод в Лютидол и наводни гробището в Ребърково

0
299
Поражения по гробището в село Ребърково
Поражения по гробището в село Ребърково. Снимка: Община Мездра

Остава тежко положението за селата, намиращи се на територията на община Мездра, след проливните дъждове през последните дни.

Най-сериозно е положението в Лютидол, където водната стихия е прекъснала довеждащ водопровод към селото и е нанесла сериозни материални щети. В Ребърково река Клисурска е нанесла сериозни поражения на гробищния парк в селото. В Крапец скатни води са наводнили пътя, който свързва селото с Боденец и Върбешница, но към момента всички пътища в засегнатите населени места са проходими.

Още снощи кметът на Мездра Иван Аспарухов обяви бедствено положение в тези села и заяви, че следващите два дни ще бъдат много тежки, тъй като се очакват нови валежи

Със същата заповед е въведен в действие Общинският план за защита при бедствия в частта му „Действия при наводнение“. За овладяване на кризисното положение и отстраняване на причинените щети кметът на община Мездра нарежда да се сформира работна група от администрацията за огледи на място по подадените сигнали, след което да се направи анализ и оценка на щетите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments