Водата в Шумен остава с новите цени

0
97
Снимката е илюстративна

Заради провал на заседание на Общото събрание на ВиК – Шумен, цената на водата в града няма да бъде намалена, предаде „Дарик“. Заседанието не бе преведено, тъй като не беше приет дневният ред.

В края на 2018 г. Комисията на енергийно и водно регулиране (КЕВР) прие увеличение но водата в цялата страна, което да отговаря на нивата на инфлация. Така в Шумен от 3.30 лева с ДДС, кубик вода от началото на 2019 г. струва 3.40 лева.

От местната власт поискаха свикване на общото събрание на ВиК – Шумен с предложение цената да остане в миналогодишния размер.

Представителят на държавата, която има 51% от дружеството, обаче гласува против дневния ред с точка за намаляване и така цената остава с новия размер – 3.40 лева за кубик. Иван Крачунов от МРРБ направи предложение за нов дневен ред, за който пък останалите представители на общините нямат мандат да гласуват.

Предложението на държавата беше да се направи анализ, който да покаже дали цената е необходимо да се увеличава или не. Общо взето неща, които са правени преди КЕВР да вземе решение за цената на водата, каза зам.-кметът на Шумен Росица Антонова, която е представител на общината в събранието.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments