Внимание: Затварят за 4 месеца пътя между двата портала на „Лукойл“

0
158
Път
Път. Снимка: Община Бургас

От 10:00 часа на 28 март се въвежда временна промяна на организацията на движението около нефтозавод „Лукойл Нефтохим Бургас“. Поради тежки строителни дейности, които налагат пълно затваряне в участъка от кръстовището при продължението на ул. „Химик“ в кв. „Долно Езерово“ до кръстовището при източния вход на предприятието  – Портал 1. Пътят между двата портала ще се ремонтира цялостно, а дейността ще продължи 4 месеца, съобщиха от местната власт.

Община Бургас започва изпълнението на проект за пълно обновление на останалата неремонтирана част от път BGS1030, разположена между двата портала на предприятието. Лошото състояние на трасето налага изграждане на нова конструкция за полагане на асфалтова настилка. Предвижда се и ремонт на отводнителните съоръжения по протежението на въпросния път, дълъг около 2 километра.

По време на ремонтните дейности моторните превозни средства ще бъдат пренасочвани през път I-6, ул. „Проф. Яким Якимов“, и път III-6008 – с. Свобода. За целта отпадат въведените ограничения за преминаване на тежкотоварни автомобили през ул. „Проф. Яким Якимов“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments