Внимание: Фалшив профил във Facebook иска пари от името на бивш вътрешен министър

7
287
Иван Демерджиев
Иван Демерджиев. Снимка: МВР

Профил в социалната мрежа Facebook и Messenger иска пари от граждани. На пръв поглед той е на бившия министър на вътрешните работи в няколко служебни правителства Иван Демерджиев.

Този сигнал постъпи в редакцията на Искра.бг от потърпевш гражданин. Сигналът е придружен и от снимков материал на чат между мнимия Иван Демерджиев и потърпевшия човек

Чатът
Чатът

Искра.бг успя да се свърже с бившия вътрешен министър Иван Демерджиев. Той разкри, че няма контрол над профила си в социалната мрежа Facebook от вчера сутринта, за което е подал сигнал до Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ /ГДБОП/. Службите вече работели по случая. 

Освен че хората се призовават да дават пари се посочвала и конкретна банкова сметка, по която да бъдат превеждани те. Демерджиев съобщи пред наш репортер, че тя вече била блокирана. Но той все още няма контрол върху своя профил в социалната мрежа. 

На въпрос на Искра.бг има ли предположения кой може да стои зад тази хакерска атака и на какво я отдава той отговори:

„За първи път се случва. Интересно е, защото си разменихме задочно едни реплики с един човек, който ме беше определил като знаме и питаше къде съм аз и му отговорих къде съм…на пресконференцията на ГЕРБ. И на сутринта това се случи. Прекалено съвпадение ми изглежда!“

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

При гонка в Бургас: Полицай е с комоцио, блъснат от бягащ криминално проявен шофьор

Абониране
Известие от
guest