ВМРО за поредното национално предателство: ДПС начело на Комисията за българите в чужбина!

0
82
ВМРО
ВМРО. Снимка: ВМРО

„Да се даде председателството място на парламентарната Комисия за българите в чужбина на ДПС, с любезното съдействие на сглобката, е позор и предателство спрямо интересите на България и на сънародниците ни зад граница.“

Това смятат от ВМРО. От партията посочват:

„С този акт се „отваря вратата“ за мобилизация на стотици хиляди потенциални избиратели на ДПС от Турция, алармират от ВМРО – Българско национално движение.
Така наречената „Промяна“ щеше да чегърта ГЕРБ, да сваля модела „Борисов“ и най-важното – да се бори със сараите.

Наблюдавайки как ДПС овладя една трета от парламентарните комисии, а в същото време ни управлява „сглобката“ на ПП-ДБ и ГЕРБ, е редно да зададем въпроса: Защо „Промяната“ излъга българските граждани?

Позорният подарък за ДПС застрашава изцяло дейността и връзките на българската държава както с диаспорите, останали по исторически причини извън границите ни, така и с диаспората на новата емиграция. Предателство е осъществено с помощта на националните нихилисти от ПП-ДБ и ГЕРБ.

ВМРО винаги категорично се е противопоставяла противоконституционната партия ДПС да има каквито и да било управленски постове и лостове за влияние. И напомняме, че по време на 44-тото Народно събрание тази партия беше изтласкана от позицията на „балансьор“ и от властта благодарение на участието на Патриотите в управлението на държавата.

А сега ДПС управлява Комисиите по бюджет и финанси /ръководена от Йордан Цонев/; по икономическа политика /Хамид Хамид/; по околната среда и водите /Станислав Анастасов/; по транспорт и съобщения /Халил Летифов/; по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта /Небие Кабак/, по туризъм /Ертен Анисова/, за прякото участие на гражданите и взаимодействие с гражданското общество /Валентин Тончев/, а вече и комисията по политиките за българите извън страната.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments