ВМРО ще участва отделно на европейските избори

0
156
Откриване кампания
Откриване кампания "Обединени патриоти" 2017. Снимка: Пресцентър ВМРО

ВМРО ще участва самостоятелно на европейските избори, предаде БНР. Решението е взето на Националния съвет на партията след вчерашния Коалиционен съвет на „Обединени патриоти“, на който не беше постигнато съгласие за общо участие във вота.

За водач на листата на ВМРО е номиниран евродепутатът Ангел Джамбазки, а организационният секретар Юлиан Ангелов ще оглави предизборния щаб.

Ръководството на партията заяви, че остава встрани от личните битки и боричкания в коалицията и продължава борбата си за отстояване на реални ценности на Европа.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отказа да коментира вчерашното неуспешно заседание на Коалиционния съвет на патриотите, както и искането за промяна в ръководството на парламентарната им група.

„Няма да коментирам вътрешни коалиционни въпроси, които са в процес на решаване или разискване. Не е коректно“.

Каракачанов бе единственият партиен лидер на срещата вчера. „Атака“ беше представена от Десислав Чуколов и Николай Александров, представителите на НФСБ пристигнаха със закъснение.

„Ако няма да стигнем до споразумение, ние ще се регистрираме за участие в евроизборите“, каза той след срещата. „Има коалиция „Обединени патриоти“ и тя подкрепя мнозинството в парламента, а дали ще има за евроизборите – иншааллах“, каза още Каракачанов.

В съобщение на ВМРО до медиите все пак се оставя вратичка за общо явяване: „Ние държим на обединението на формациите, които милеят за патриотичната идея, но сме категорични, че личните битки и боричкания лишават държавата от реалната възможност да имаме адекватни и работещи представители в следващия Европейски парламент… Патриотите от ВМРО многократно инициирахме разговори с нашите коалиционни партньори, без нито едно предварително условие, предложихме прозрачни процедури за избор на водач на листата, така че това да бъде човек, максимално полезен за коалицията. Ние продължаваме да бъдем сигурни и няма да се откажем от нашето предложение това да е човек, избран с вътрешни избори в коалицията. Предлагаме това да са избори, които да се проведат на 7.04.2019 г., навсякъде, където има клубове и организации на поне една от трите формации, като членове на изборните комисии да бъдат по двама представители от всяка партия.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments