ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

0
38
ВМРО
ВМРО. Снимка: ВМРО

ВМРО излиза на протест, защото счита, че „Лукойл“ ограбва българските граждани. Демонстрацията ще се проведе утре в 11:30 часа пред централния офис на компанията в столицата. 

„От месеци слушаме колко вреден за България е евтиният руски газ. Даже станахме свидетели на протести в защита на създадената абсурдна ситуация от кабинета на Кирил Петков и „Продължаваме промяната“ – същият руски газ, който не искаме, да ни се продава в момента на по-високи цени чрез посредник. Никой обаче от бившите управляващи не намери смелост да се изправи срещу една явна и нагла кражба, която „Лукойл“ извършва ежедневно от всяко българско домакинство. Цената на бензина и нафтата са реално с 1 лев по-ниски от настоящите продажни цени по бензиностанциите. „Лукойл“ обаче използва швейцарски посредник за доставката на руския нефт, който взима по 30 долара на барел комисионна. Ето това са парите, които оскъпяват с 1 лев на литър горивата у нас“, посочиха от ВМРО. 

Те искат да знаят защо се позволява на Русия да печели от българските граждани по 2 милиарда евро повече, отколкото би следвало, ако беше накаран „Лукойл“ да премхне посредника и да продава горивата на пазарен принцип. 

„Лукойл“ ни ограбват, а „Промяната“ ни залъгва с 25 стотинки на литър от нашите пари, от нашия бюджет. Петков и Василев не застанаха пред ръководството на „Лукойл“ и не казаха – махнете посредника. Махнете тези 2 милиарда, които ни начислявате – това левче на всеки литър. Спрете кражбата от българите!
Ето защо ще го направим ние утре пред централния офис в София на бул. „Тодор Александров“ № 42. Ще ги попитаме до кога ще ни крадат, при положение че България извоюва двугодишно отлагане на европейския мораториум за внос на руски нефт, за да могат техните рафинерии да работят с него. Защо „Лукойл“ дори при това положение не продава бензина и нафтата на пазарни цени, а ни товари с надценка от посредник?“, твърдят още от ВМРО. 

Те настояват категорично или „Лукойл“ да започнат да продават на по-ниски цени на българския пазар, или българското правителство да оттегли искането си за дерогация на вноса на руски нефт. Още повече, че „Лукойл“ според тях използва и много други нефтени находища извън Русия – като например това в Ирак и може да замени руския нефт с иракски.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments