Вместо да градят – унищожават: Представители на ГЕРБ подпалиха кошара с животни в село Изгрев

0
2910
Материални щети
Материални щети. Снимка: Искра.бг

Представители на ГЕРБ са подпалили кошара, пълна с животни, в царевското село Изгрев, твърди източник на Искра.бг.

Грозната случка се е разиграла в неделя, когато представители на партията са отишли в селото, за да открият новоизграден параклис. По думите на източника ни храмът е изграден незаконно, без никакви документи, върху държавна земя, в случая – върху горски фонд.

„Но не това е фрапантното. Преди откриването стадо с кози е влязло в параклиса. В резултат на това политиците са се възмутили много. Там обаче е животновъдна зона, има кошари, където се гледат животни“, разказва източникът ни.

Параклис
Параклис

След това от ГЕРБ са се събрали покрай параклиса, осветили са го и са се почерпили с алкохол. Вследствие на опиянението са запалили вратата на кошарата, докато в нея е имало животни, които са се нагълтали с пушек и в момента не са добре. Стопанинът е извикал ветеринар, който е започнал лечение.

„Целта на тези, които са запалили стопанството, е била да го унищожат!“, категоричен е източникът ни.

На място са пристигнали полицейски служители. Установено е, че пожарът е обхванал двете страни на селскостопанската постройка. Има образувано досъдебно производство.

Същевременно собственикът на кошарата е започнал да я мести, тъй като е получил заплахи от приближените до кмета на община Царево Георги Лапчев хора, за да се махне по най-бързия начин.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments