Влакът с модерните немски вагони с климатици тръгна от София за Бургас тази сутрин

2
1301
Вагон
Вагон. Снимка: "БТА"

Тази сутрин в 06:15 часа от Софийската централна гара потегли първият влак с модернизирани немски вагони по маршрута София-Бургас. Композицията, съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на граждани с намалена подвижност, ще пътува ежедневно до края на летния сезон. Очаква се влакът да пристигне в Бургас в 12:10 часа, като пътуването ще продължи пет часа и 55 минути.

Вагоните разполагат с климатична система и контакти за зареждане на мобилни устройства. В следващата партида трябва да има и такива с вагон-ресторант.

Сред първите пътници на влака бяха служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и управителят на БДЖ инж. Венцислав Славков.

Министър Гвоздейков отбеляза, че влакът потегля бързо и вози изключително комфортно, без шум във вагоните. Според него това е най-доброто, което може да бъде направено в момента за железопътния транспорт у нас.

Той коментира и темата с обновяването на железопътната инфраструктура, като заяви, че работата в тази насока не е спирала и че се изпълняват ключови проекти по линиите за Пловдив и Бургас. Той добави, че до две години трябва да бъде завършена линията до Бургас, а до три трасето ще може да се изминава за малко над три часа.

Откраднали ароматизаторите в модерните немски вагони още в депото

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Влакът с модерните немски вагони с климатици тръгна от… […]

trackback

[…] Бургас. Снимка: МТС Влакът между София и Бургас, който днес пътува с модерните немски вагони, развил скорост от 135 км/ч в отделни участъци. Това […]