Владислав Панев: Невъзможно е да се състави кабинет от всички партии без ГЕРБ и ДПС!

0
114
Владислав Панев
Владислав Панев. Снимка: Facebook

Невъзможно е да се състави кабинет от всички партии без ГЕРБ и ДПС. Това написа в социалната мрежа Facebook Владислав Панев от ПП-ДБ. Той обясни, че причината са огромните различния между политическите сили и това се отнася най-вече за външната политика. 

„Няма как да приемем излизане от НАТО, референдум за членството в Европейския съюз и подобни желания на Възраждане. Такова мнозинство обаче може да извърши промени в ключовите регулатори през следващия месец. Там, откъдето произтича дълбоката държава на Борисов и Пеевски. Това би било удар директно в сърцата и джобовете им. Честни и професионални КЗК и други ще бъде голяма стъпка към ефективна администрация. Това може да бъде смисъла от 50 Народно събрание, дори и ако не може да се състави правителство и отидем на избори“, подчерта още политикът. 

Панев е категоричен, че ПП-ДБ трябва да продължи съществуването си като коалиция, но вероятно това ще се случи под нова форма. Според него е необходимо да бъде направен завой надясно от досегашните й политики. И това не трябвало да се направи, само за да са доволни избирателите на „Демократична България“, а защото така би било по-добре за страната. 

„Естествено, че споделяме едни и същи приоритети с „Продължаваме промяната“ по отношение на намаляването на неравенствата, които са рекордни в ЕС. По отношение на инвестициите в образованието, чрез които да заработи социалния асансьор. Поне аз обаче не мога да приема и като депутат съм гласувал против леви и популистки решения като компенсации на калпак, дефицити субсидии, регулация на цените. Които могат да изглеждат добре за едно или две тримесечия, но дългосрочно ще направят от икономиката ни Латинска Америка. Виждаме как Аржентина фалира, макар да беше сред най-богатите в света преди да се отдаде на популизма. Точно срещу това трябва да застанем ясно“, написа още Владислав Панев в социалната мрежа Facebook. 

Ивайло Мирчев: Цената на оцеляването на двама политици я плащат всички българи!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments