Вкусен и лесен ябълков сладкиш с хрупкава коричка и сочен пълнеж

Вкусен и лесен за приготвяне зимен десерт, който става още по-хубав, когато изстине

6
28406
Ябълков сладкиш
Ябълков сладкиш . Снимка: Искра.бг

Зимните десерти с плодове са не само вкусни, но и лесни за приготвяне. Единственият им недостатък? Трябва да изчакате да изстинат, за да се насладите на най-добрия им вкус! Днес ви предлагаме рецепта за лесен ябълков сладкиш с грис и брашно, който е изключително ароматен, пухкав и неустоимо вкусен.

Необходими продукти

5 яйца
8 средно големи ябълки
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. грис
125 г масло
1 ч.ч. захар
1 пакетче бакпулвер /10 г/
Щипка канела
1 пакетче ванилова захар
Пудра захар за поръсване

Важно – чашата, с която мерите продуктите, трябва да е с вместимост 300 мл.

Начин на приготвяне

Подготовка на сухата смес – Пресейте брашното в голяма купа. Добавете захарта, гриса, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркайте добре, за да се смесят равномерно всички съставки. През това време разбъркайте яйцата и прибавете постепенно сухата смес.

Подготовка на ябълковата смес – Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде. След това ги смесете с канелата, за да засилите аромата им.

Подготовка на тавата – Намажете правоъгълна тава за печене с масло. Поръсете я с малко брашно, за да не залепне сладкишът по време на печенето.

Редуване на пластовете – Разделете тестената и ябълковата смес на три равни части. В тавата първо разпределете 1/3 от ябълковата смес. Поръсете с 1/3 от тестената смес. Повторете редуването, като завършите със слой от тестената смес. Нарежете маслото на малки парченца и го разпределете равномерно върху горния слой.

Изпичане – Загрейте фурната на 200°C. Печете сладкиша около 40 минути, докато придобие златист цвят. Финален щрих – След като изстине, поръсете сладкиша с пудра захар по желание.

Съвети за перфектен резултат:

– За още по-богат вкус може да добавите натрошени орехи между пластовете.
– Ако искате по-сочен сладкиш, използвайте по-сочни и ароматни ябълки като Златна превъзходна или Грени смит.
– Не бързайте да го режете веднага! Изчакайте да изстине – така вкусът ще се разгърне напълно.

Опитайте този лесен ябълков сладкиш и се насладете на аромата на домашно приготвен десерт!

За още новини вижте ТУК

Присъединете се към нашия Телеграм

Бърза и лесна рецепта за домашни бисквити с няколко съставки

6 Коментари

  1. Здравейте.Сладкиша изглежда добре,но се чудя,дали не сте забравили да напишете яйца или мляко….????Просто не мога да си представя,как ще се изпече,като е толкова сух….

    • Благодаря,че сте поправили рецептата!!!
      Сега вече ще стане!!!😊🍀и формата за печене трябва да е кръгла,а не правоъгълна…..поне на снимката е така😁

    • Рецептата и снимката не си съответстват,може ли в правоъгълна форма със стъргани ябълки да стане кръгъл сладкиш с резенчета ябълки……пълна глупост…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете вашия коментар!
Моля, напишете името си тук