Вижте какви са новите промени при приема на първокласници

0
26
Първокласници
Снимката е илюстративна

Нови промени при приема на първокласници – в първа група освен децата, които живеят в прилежащия район на училището в продължение на поне три години, вече ще попадат и децата, чиито братя и сестри до 12 години учат в същото училище, независимо къде живеят.

От Министерството на образованието и науката (МОН) уточняват, че няма значение през кой месец по-големите деца ще навършат 12 години, важно е това да става в годината на постъпване в първи клас на по-малките им братя и сестри. Целта е родителите да бъдат улеснени като водят двете си деца в едно и също училище.

Има конкретна причина да бъде фиксирана именно 12-годишна възраст, посочва Ели Тричкова от дирекция „Организация и контрол“ в МОН.

„12 години е възрастта, до която родителите са длъжни да не оставят децата си без надзор, ако това създава опасност за тяхното развитие“, обяснява тя, цитирана от „Дарик“.

Ако кандидат-първокласникът има брат или сестра над 12-годишна възраст в същото училище, той няма да попадне в първа група за прием, но това ще му носи допълнителни точки.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от