Вижте как можем да помогнем на самотна майка на три деца от Русе

0
563
Самотна майка на три деца от Русе
Снимка: Фейсбук, Лео Кадели

34-годишна майка на три деца има нужда от подкрепа. От пост, разпространен в социалната мрежа „Фейсбук“ става ясно, че Силвия е самотна майка на 12-годишния Станислав, на 5-годишния Теодор и на 10-годишния Цветелин, който страда от детска церебрална парализа (ДЦП). Тя се е развела с мъжа си преди две години като той й плащал минимална издържа. Жената не пуши и не пие алкохол.

Лео Кадели получил сигнала преди няколко дни и отишъл на място в Русе. Там установил, че жената работи за около 500-600 лева, а малкият Цветелин не взима пенсия за ДЦП заради отказ на лекарите от ТЕЛК-Русе, въпреки че има експертиза.

Въпреки неволите си, Силвия е щастлива, че работодателят й проявява разбиране за това, че има три деца и се налага понякога да отстъпва от работа.

От посещението си при тях Кадели видял, че Силвия е отговорна майка, а баткото Станислав полагал изключително много грижи за по-малките си братя.

„Забелязах как малкият Теодор стана да пие една чаша вода и след това веднага си изми чашата. Много се зарадвах, че момчетата са научени на ред и дисциплина. Когато им донесох шоколади, те не ги пипаха от масата, докато не им казах, че са за тях“, разказа Кадели.

„Фейсбук“ групата „Приятели, Помагайте“ започва да събира средства за покупката на строителни материали за цялостен ремонт на къщата – покрив, баня, кухня, всички стаи и отвън. Къщата ще стане нова и ще сбъднаме мечтите им, една от които е да имат компютър.

Доброволците имат нужда от строителни материали – ламинат, плочки, гипскартон, бои, ел. инсталации, мивки, врати, кухненски бокс. Трябват още пердета, посуда, чаршафи, гориво за бусовете и около 15 доброволци, които да са на разположение за три дни. Те се нуждаят и от човек, който да погледне 2 климатика (жалко е да ги имат и да не ги ползват).

Къщата е около 110м2, има направен ламинат единствено в коридора и то благодарение на добри комшии.

Те изчисляват, че бюджетът на ремонта за тази къща трябва да бъде около 10 000 лева, така че семейството да има всички удобства. Инициаторите призовават всеки, който иска да помогне на семейството, да се обади на телефон: 0898 366 113.

От Община Русе до момента нямаме съдействие. Ремонтът ще започне на 19 април (петък).

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от