Вицепремиерът нареди проверка на работните дейности на Седемте рилски езера

0
186
Седемте рилски езера
Снимка: Милена Костадинова, Facebook

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че ще извърши проверка какво е наложило

присъствието на строителна техника по туристическите пътеки около Рилските езера. От „bTV“ показаха багерите и камионите там и насипания чакъл по пътеките.

След като се е построил лифтът, районът много се е урбанизирал. Туристическите пътечки вече са се превърнали в широки булеварди, които озадачавали посетителите. От ръководството на Националния парк „Рила“ са обяснили, че и сега извършващите се дейности били, за да се укрепят туристическите пътеки. Използвали се европейски средства, но не за разкопавания или строежи.

Седемте рилски езера
Снимка: Милена Костадинова, Facebook

В тази връзка Дончев каза, че ще се провери за това дали няма усвояване на средства. Според него е трябвало да има и повече хора от паркова администрация, които да контролирали посетителите и поведението им. Имало туристи без планинарски навици, заради които се стигало дори до заблатяването на езерата.

Твърденията, че не се е разкопавало, също противоречали на действителността. Ски пистата до хижа „Рилски езера“ била видимо разкопана. Част от камъните се извозвали и от коне в посока езерото Бъбрека. Шофьорите на тежката строителна техника обяснявали или че са туристи или просто заявявали, че работели.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments