Висарион ще отслужи празничната литургия в църквата „Св. Теодор Стратилат“

0
324
Архимандрит Висарион. Архиерейско наместничество Смолян
Архимандрит Висарион. Архиерейско наместничество Смолян

Архимандрит Висарион ще отслужи празнична света Литургия за храмовия празник на църквата „Св. Теодор Стратилат“ в квартал „Райково“, който ще се чества на 8 февруари, съобщиха от Архиерейско наместничество – Смолян.

Празничната св. Литургия ще започне от 9.00 часа, възглавена от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион. С него ще съслужат енорийският свещеник на празнуващия храм Живко Желев, секретарят на Архиерейското наместничество иконом Запян Шиков от храм „Св. Неделя“ и др. Песенното звучение ще бъде на църковния хор с диригент Златка Маргаритова. За всички празнуващи ще има благословен обяд. Непобедимият във вярата си военачалник великомъченик Теодор Стратилат е живял през четвърти век в Мала Азия.

Църквата почита и св. вмчк. Теодор Тирон, чийто паметен ден е на 17 февруари. А двамата канонизирани войни-великомъченици св. Теодор Стратилат и св. Теодор Тирон заедно ще бъдат почетени във всички храмове и на Тодорова събота – първата събота на Великия пост, който тази година се пада на 16 март

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments